Het eerste consult: Dierfysiotherapie en chiropractie

De eerste keer dat een hond bij ons komt behandelen wij hem met een combinatie van fysiotherapie en chiropractie.  Eerst onderzoeken we de hond grondig. Daarna behandelen we het dier om alles weer los en soepel te maken. 

Net zoals bij fysiotherapie voor mensen maken we gebruik van massage, oefentherapie, fysische therapie (met apparatuur) en geven we advies en begeleiding.

Dieren reageren meestal snel op fysiotherapie. Met twee tot vier behandelingen zijn de meeste klachten vaak al verholpen.

 

Mogelijkheden voor dierfysiotherapie zijn:

  • Behandeling op verwijzing van een dierenarts
  • Preventieve begeleiding van (sport)honden
  • Een periodieke check-up van je hond

 

Bij een aandoening of blessure is een verwijzing met diagnose van je dierenarts wettelijk verplicht. Voor een check-up of een preventieve behandeling (massage) kun je direct contact met ons opnemen. 
Wij informeren je dierenarts over het resultaat van de behandelingen. Dierfysio Eemnes werkt graag samen met dierenartsen, gedragstherapeuten en instructeurs.

Je kunt vanaf deze site een verwijzing voor de dierenarts printen. De dierenarts kan de verwijsbrief daarna, met diagnose, invullen. Dierfysiotherapie is een beschermd beroep en geregistreerd onder het ministerie waar Landbouw en Veeteelt op dat moment onder valt.


De NVFD (Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren) is de belangenvereniging van dierenfysiotherapeuten. Na- en bijscholing is verplicht gesteld om de kwaliteit van de aangesloten leden te waarborgen. Wij voldoen aan alle gestelde voorwaarden voor de bestaande verzekeraars van honden.

 

Tarieven

Onderzoek / check-up                                                  €   50,00

Behandeling (onderzoek met behandeling)             €   70,00

Strippenkaart 3x per jaar (1 jaar geldig)                   € 175,00